U vindt hier:
  • informatie over de posttarieven van Estland, Letland, Litouwen, Danzig, Memel en Saarland van de achttiende eeuw tot ± 2010
  • een aantal filatelistische artikelen die ik in de loop der jaren heb gepubliceerd

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Posttarieven
Uiteraard kan niet alles wat bekend is over posttarieven in één tabel; hij zou onhanteerbaar worden. Ik heb me hier beperkt tot de meest voorkomende tarieven. Wat in deze tabellen staat, dekt zeker 95 procent van wat de gemiddelde filatelist onder ogen krijgt. Zelfs deze bescheiden opzet heeft nog een heleboel tijd gekost. Maar u hoeft nu niet meer op vijf, zes verschillende plaatsen te zoeken.
De verdeling in tariefperioden is altijd een beetje arbitrair. Zo heb ik bij Estland bijvoorbeeld een nieuwe tariefperiode laten beginnen op de dag dat post naar Letland en Litouwen volgens het binnenlandse tarief mocht worden gefrankeerd, maar niet op de dag dat dit mocht met post naar Zweden.

Het is zeer wel mogelijk dat er nog foutjes zitten in de tabellen. De bronnen spreken elkaar af en toe tegen. En ook als ze dat niet doen, is een typefout gauw gemaakt. Ik houd mij dan ook aanbevolen voor kritiek, aanvullingen en correcties. Stuur een mailtje naar infoATsijtzereurich.nl (vervang AT door @).

Rond 2010 ben ik opgehouden de tabellen te actualiseren; het werd namelijk steeds moeilijker om de tariefsverhogingen bij te houden.

Klik op de posttarieven die u wilt zien

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Artikelen
De artikelen hieronder kunt u ook bereiken via de knop ‘Artikelen’ op mijn privéwebsite, maar ik heb hier de specifiek filatelistische artikelen bij elkaar gezet.

Klik op het artikel dat u wilt lezen

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦